Το νερό και το δέρμα μας
04 Apr

Το νερό και το δέρμα μας

Διαβάστηκε: 403

Το δέρμα μας έχει ανάγκη από υγρασία. Άλλωστε όπως πολύ καλά γνωρίζουμε το σώμα μας αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νερού όπου στους άντρες κυμαίνεται από 60-65%, στις γυναίκες από 50-60% και στα παιδιά αυτό το ποσοστό βρίσκεται περίπου στο 70%.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενυδατώνουμε διαρκώς τον οργανισμό μας έτσι ώστε να προσφέρουμε και στο δέρμα μας την απαραίτητη υγρασία για να μη χάσει τη φρεσκάδα και τη λάμψη του. Επιπλέον η αρκετή πρόσληψη νερού καθημερινά, διατηρεί την ισορροπία στον οργανισμό μας και τον βοηθάει να αποβάλλει τις τοξίνες.

Η ποσότητα του νερού που θα πρέπει να καταναλώνεται για κάθε οργανισμό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το σωματικό βάρος, το κλίμα καθώς και από τη δραστηριότητα του κάθε ατόμου.

Η πρόσληψη 6-8 ποτηριών νερού ημερησίως βοηθάει στη σωστή ενυδάτωση του δέρματος αφήνοντάς το λείο, απαλό και προσφέροντας το ευκαμψία και σφριγηλότητα.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη πλευρά όπου μπορεί να το παρακάνετε με την ενυδάτωση και να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένατε. Η υπερυδάτωση της επιδερμίδας την οδηγεί σε οίδημα και κατακράτηση. Τα πρησμένα κύτταρα σπάνε πιο εύκολα και πιο γρήγορα ελευθερώνοντας περισσότερο νερό, το οποίο εξατμίζεται και κάνει το δέρμα πιο ξηρό. Γι’ αυτό ακόμη και στην πρόσληψη νερού είναι απαραίτητο να υπάρχει έλεγχος κι όχι υπερβολή.

Ακολουθούν κάποια tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να μην ξεχνάτε την ενυδάτωση του οργανισμού σας και κατ’ επέκταση της επιδερμίδας σας.

  • Ένας τρόπος για να πίνετε αρκετό νερό είναι να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι πάντα μαζί σας.
  • Φροντίστε να πίνετε νερό ανάμεσα στα γεύματα κι όχι κατά τη διάρκεια τους.
  • Έχετε πάντα νερό δίπλα στο κρεβάτι σας γιατί η αίσθηση της δίψας στον ύπνο πολλές φορές είναι έντονη χωρίς όμως να έχετε το κουράγιο να σηκωθείτε και να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.
  • Πίνετε μικρές ποσότητες νερού καθ’ όλη τη διάρκεια τη ημέρας ακόμη κι αν δε διψάτε. Γιατί πολλές φορές η αίσθηση της δίψας σημαίνει ότι ο οργανισμός είναι ήδη αφυδατωμένος κάτι που θέλουμε να προλάβουμε.