Τεχνική Contouring
06 Jul

Τεχνική Contouring

Διαβάστηκε: 1341

Το Contouring είναι μία παλιά τεχνική η οποία ξεκίνησε τις δεκαετίες 1920-1930 στην κινηματογραφική βιομηχανία και συγκεκριμένα από τη Γερμανίδα ηθοποιό Marlene Dietrich. Με την τεχνική του Contouring δημιουργείς φωτοσκιάσεις για να αναδείξεις αλλά και να κρύψεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Χρησιμοποιώντας σκούρες αποχρώσεις καλύπτεις ατέλειες ή μικραίνεις μία προβληματική περιοχή του προσώπου, ενώ με τις ανοιχτές αποχρώσεις μεγαλώνεις ή τονίζεις κάποια σημεία του προσώπου που θέλεις να αναδείξεις.

Τα βήματα για το Contouring είναι πολύ απλά. Αφού ολοκληρώσετε με τη βάση στο πρόσωπο και αφού τοποθετήσετε και το concealer, στη συνέχεια ξεκινάτε με μία πιο σκούρα απόχρωση Contouring η οποία όμως να ταιριάζει στην απόχρωση της επιδερμίδας σας και αρχίζετε να σχηματίζετε έντονες γραμμές (σκιάσεις), στα σημεία που προσώπου που θέλετε να μην είναι εμφανή όπως στα πλάγια της μύτης για να δείχνει πιο λεπτή, στους κροτάφους και στο περίγραμμα του προσώπου εάν επιθυμείτε να μειώσετε την επιφάνεια, στο κέντρο του μετώπου εάν θέλετε να το μικρύνετε, στα ζυγωματικά για να σχηματίσετε γωνίες στο πρόσωπό σας και γενικότερα σε όποια άλλη περιοχή κρίνετε εσείς προβληματική και θέλετε να κρύψετε με τη σκίαση που θα δημιουργήσετε. Αντίστοιχα με μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση περνάτε τα σημεία εκείνα που έχετε αφήσει κενά όπως το κέντρο της μύτης, το κέντρο του μετώπου, το άνω μέρος των χειλιών και γενικότερα σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλετε να αναδείξετε. Στο τέλος ολοκληρώνετε το μακιγιάζ σας χρησιμοποιώντας λίγο ρουζ στα μάγουλα για να δώσετε μια πιο υγιή εμφάνιση και με μία διάφανη πούδρα σετάρετε το μακιγιάζ σας για να μείνει αναλλοίωτο για πάρα πολλές ώρες.

Το Contouring είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες και αναδεικνύει όλα τα σχήματα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Πειραματιστείτε ώστε να αποκτήσετε την τέλεια τεχνική για να καλύψετε τις δικές σας ανάγκες ανάλογα με το δικό σας σχήμα προσώπου.

Δείτα τα προϊόντα Contouring στο Rouz.gr