Ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για τα μάτια μου;
18 Jul

Ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για τα μάτια μου;

Διαβάστηκε: 1041

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας ως προς το σχήμα και τις διαστάσεις των ματιών μας και για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν τα περιποιούμαστε και τα μακιγιάρουμε, θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να τα αναδείξουμε και να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες.

  • Στα Αμυγδαλωτά μάτια εκείνο που χρειάζεται να τονίσουμε είναι το σχήμα τους. Χρησιμοποιούμε φωτεινά χρώματα στο τόξο του φρυδιού και σκούρες σκιές στο καπάκι του ματιού. Για πιο έντονο βλέμμα εφαρμόζουμε την σκούρα σκιά και κατά μήκος του κάτω βλεφάρου και ολοκληρώνουμε προσθέτοντας σκούρα μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες.
  • Στα πυκνόφθαλμα μάτια, αυτά δηλαδή που είναι πολύ κοντά στη μύτη και για να μεγαλώσουμε αυτήν την απόσταση, χρησιμοποιούμε σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού και μια ανοιχτόχρωμη σκιά στο μέσο και στο εσωτερικό μέρος του βλεφάρου. Τοποθετούμε μάσκαρα με έμφαση στις εξωτερικές βλεφαρίδες και eyeliner που ξεκινάει λεπτό στο εσωτερικό μέρος του βλεφάρου και φαρδαίνει προς τα έξω.
  • Αντίθετα στα Αραιόφθαλμα μάτια χρησιμοποιούμε σκούρo eyeliner για την εσωτερική γωνία (που σταματά ακριβώς στο άκρο της), ουδέτερη σκιά για το τμήμα μεταξύ ματιού και φρυδιού και μάσκαρα με έμφαση στο κέντρο, μακριά απ’ την εξωτερική πλευρά. Ενδείκνυται και η τεχνική “smokey eyes”, με μια σκούρη σκιά που απλώνεται απαλά σε όλο το μάτι.
  • Στα καθοδικά μάτια όπου η εξωτερική γωνία βρίσκεται χαμηλότερα από την εσωτερική τραβάμε μία γραμμή με μολύβι ή με eyeliner η οποία να ξεκινάει από τη μέσα γωνία του ματιού μέχρι το μέσο και στη συνέχεια και έως την εξωτερική γωνία τραβάμε ανοδικά τη γραμμή. Χρησιμοποιούμε ουδέτερη σκιά στο πάνω βλέφαρο και απλώνουμε μάσκαρα μόνο στις επάνω βλεφαρίδες.
  • Στα στρογγυλά μάτια τονίζουμε το πάνω μέρος του ματιού με eyeliner τραβώντας το προς τα πάνω και προς τα έξω για να πετύχουμε ένα πιο αμυγδαλωτό σχήμα. Χρησιμοποιούμε σκούρα σκιά σε όλο το βλέφαρο έως την εξωτερική γωνία και τραβώντας την και αυτήν προς τα έξω.
  • Στα μικρά μάτια το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσουμε λευκό μολύβι στο κάτω εσωτερικό μέρος του ματιού και χρησιμοποιούμε σκιές σε ανοιχτές, φωτεινές αποχρώσεις. Επίσης καλό είναι πριν τη μάσκαρα να γυρίσουμε τις βλεφαρίδες με ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων για επιπλέον ανόρθωση.
  • Τέλος στα μάτια με πτώση του πάνω βλεφάρου χρησιμοποιούμε ανοιχτόχρωμες σκιές τις οποίες σβήνουμε προς τα πάνω και με ένα σκούρο μολύβι κάνουμε έντονο το περίγραμμα του πάνω βλεφάρου, τραβώντας το στην εξωτερική γωνία του ματιού. Γυρίζουμε τις βλεφαρίδες προς τα πάνω και τοποθετούμε έξτρα μάσκαρα για να τονίσουμε τα μάτια μας.

Βρείτε:

Σκιές ματιών και παλέτες σκιών εδώ
Μολύβια Ματιών και Eyeliner εδώ
Μάσκαρα εδώ
Ψαλίδια βλεφαρίδων εδώ