// Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€ //
×
 
Μύθοι και αλήθειες για το μακιγιάζ
17 Jun

Μύθοι και αλήθειες για το μακιγιάζ

Διαβάστηκε: 2697

Κάθε γυναίκα θέλει να δείχνει όμορφη ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό και το μακιγιάζ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητα της. Πως θα πρέπει όμως να χειρίζεται τα προϊόντα μακιγιάζ ώστε να μη γίνονται λάθη τα οποία θα έχουν τραγική κατάληξη για την επιδερμίδα της; Παρακάτω ακολουθούν μύθοι και αλήθειες που αφορούν τα προϊόντα μακιγιάζ.

1. Ανεβοκατεβάζοντας το βουρτσάκι της μάσκαρας παίρνεις μεγαλύτερη ποσότητα.
Είναι μία λανθασμένη κίνηση αφού έτσι επιτρέπεις τον αέρα να εισχωρήσει στη συσκευασία της μάσκαρας με αποτέλεσμα αυτή να ξεραίνεται και να χαλάει πιο γρήγορα. Επιπλέον, περισσότερος αέρας σημαίνει περισσότερα παγιδευμένα βακτήρια στο σωληνάριο της μάσκαρας, άρα περισσότερες πιθανότητες για μόλυνση στα μάτια.

2. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να κοιμάσαι φορώντας το μακιγιάζ σου.
Τραγικός μύθος μιας και το μακιγιάζ σταματάει την αναδόμηση και την εφίδρωση του δέρματος, η οποία επιτυγχάνεται με τη διαδικασία του ύπνου, αφού φράζει τους πόρους και δεν τους αφήνει να «αναπνεύσουν».

3. Δε χρειάζεται να πλένεις τα πινέλα σου εάν τα χρησιμοποιείς μόνο για τον εαυτό σου.
Μεγάλο λάθος. Τα βακτήρια δεν κάνουν διακρίσεις, αν μόνο εσύ χρησιμοποιείς τα πινέλα σου ή αν τα χρησιμοποιούν και άλλα άτομα, για να αναπτυχθούν. Τα πινέλα έρχονται σε επαφή με διάφορες επιφάνειες και πολλά προϊόντα. Όσο περισσότερο τα αφήνεις βρώμικα, τόσο πιο πολύ αναπτύσσονται τα βακτήρια, τα οποία δεν κάνουν κακό μόνο στην επιδερμίδα αλλά επηρεάζουν και το χρόνο ζωής των πινέλων.

4. Είναι καλό να φοράς αδιάβροχη μάσκαρα συνέχεια.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είναι απαραίτητο να φοράς αδιάβροχη μάσκαρα, τότε καλό είναι να την αποφεύγεις. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην αδιάβροχη μάσκαρα στεγνώνουν και έτσι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια να αφαιρεθεί από τις βλεφαρίδες στο τέλος της μέρας. Επομένως, το υπερβολικό τρίψιμο κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης κάνει τις βλεφαρίδες πιο αδύναμες και πιο εύθραυστες.

5. Πρέπει να αγοράζεις makeup, δοκιμάζοντας το στον καρπό του χεριού σου.
Αυτή η πράξη αποτελεί μεγάλο μύθο. Οι καρποί των χεριών δεν εκτίθενται στον ήλιο τόσο πολύ όσο το πρόσωπο. Έτσι, ενώ ο τόνος του makeup μπορεί να ταιριάζει με την απόχρωση του καρπού, στην πραγματικότητα δεν είναι ο καρπός το μέρος όπου φοράς makeup. Το κατάλληλο σημείο για να βρεις τον σωστό τόνο είναι κατά μήκος του σαγονιού, όπου το makeup πρέπει να φαίνεται ίδιο ή σχεδόν ίδιο με την επιδερμίδα σου.

6. Μπορείς να εφαρμόσεις το concealer, προτού βάλεις makeup.
Λάθος. Αντιθέτως, θα πρέπει να βάζεις πρώτα makeup και στη συνέχεια concealer, εάν χρειάζεται. Το makeup έχει ως σκοπό να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει ομοιόμορφη και να καλύπτει τις περισσότερες ατέλειες του προσώπου. Το concealer θα πρέπει να χρησιμοποιείται για εκείνες τις περιοχές που δείχνουν πιο δύσκολες στην κάλυψη, όπως οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο, δε χρησιμοποιείς περισσότερο προϊόν απ’ όσο χρειάζεσαι κι έτσι το μακιγιάζ δείχνει πιο φυσικό και πιο ελαφρύ.

7. Το κόκκινο κραγιόν δεν πηγαίνει σε όλες.
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, υπάρχει μία απόχρωση του κόκκινου για την κάθε γυναίκα. Το όλο θέμα είναι να ανακαλύψεις ποιος υποτόνος σου ταιριάζει - ψυχρός, ζεστός ή ουδέτερος. Κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετική απόχρωση κι ως εκ τούτου, δεν γίνεται κάθε απόχρωση του κόκκινου να ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Επιπλέον, το χρώμα των μαλλιών, αλλά και των ματιών αποτελεί κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου κόκκινου κραγιόν.

8. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν βάση για το makeup.
Λάθος. Ενώ και τα δύο προϊόντα ενυδατώνουν, η βάση προσώπου ή αλλιώς το primer χρησιμοποιείται ως βάση για το makeup. Οι κρέμες χρησιμεύουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας από την οποία και απορροφούνται, σε αντίθεση με το primer που «κάθεται» πάνω στην επιδερμίδα ώστε να δημιουργήσει μία λεία βάση για το makeup.

9. Πρέπει να πετάς τη μάσκαρα μόνο όταν το βουρτσάκι αρχίζει να στεγνώνει.
Σίγουρα πρέπει να την πετάς τότε, αλλά καλό είναι να την πετάς μετά από τρεις μήνες ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα σίγουρα προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στα μάτια. Το βουρτσάκι έρχεται σε πολύ στενή επαφή με τα μάτια και στη συνέχεια επιστρέφει πάλι στο σκοτεινό σωληνάριο, που αποτελεί ιδανικό μέρος για να αναπαραχθούν βακτήρια.

10. Το makeup προκαλεί σπυράκια και ακμή.
Είναι κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα. Τα προϊόντα μακιγιάζ αυτά καθαυτά δεν ευθύνονται για τις διάφορες αντιδράσεις της επιδερμίδας. Αντιθέτως τις περισσότερες φορές οι αντιδράσεις αυτές οφείλονται σε βακτήρια που αναπτύσσονται στο makeup, ως αποτέλεσμα της κακής συσκευασίας ή κακής υγιεινής. Για την πρόληψη της ακμής λοιπόν, καλό είναι τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ να πλένονται τακτικά και να μην χρησιμοποιούνται ληγμένα προϊόντα βάσης.