Έξυπνα μυστικά ομορφιάς στα 40+
08 Mar

Έξυπνα μυστικά ομορφιάς στα 40+

Διαβάστηκε: 674
Μετά τα 40 η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει τη σφριγηλότητα της, το πρόσωπο φαίνεται πιο αδύνατο και οι γωνίες του πιο έντονες.
Γι'αυτόν το λόγο θα πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες έτσι ώστε το μακιγιάζ μας να δείχνει όμορφο και φυσικό.
Χρησιμοποιούμε ουδέτερα χρώματα και δουλεύουμε πολύ καλά το ρουζ που τοποθετούμε στα μήλα του προσώπου.
Σβήνουμε τις σκιές ματιών καθώς και τα μολύβια, για να αποφύγουμε την υπερβολική ένταση στα μάτια και φυσικά πριν από το μακιγιάζ προετοιμάζουμε το δέρμα μας με το κατάλληλο primer, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση για το μακιγιάζ μας σταθερή και με μεγάλη διάρκεια.
Η χρήση του concealer είναι πλέον απαραίτητη, γιατί εκτός από τους μαύρους κύκλους και τις δυσχρωμίες που θα πρέπει να καλύψουμε, θα πρέπει να φωτίσουμε και κάποια σημεία του προσώπου για να τα αναδείξουμε.
Αποφεύγουμε τα βαριά καλυπτικά make up που θα κάνουν τις ρυτίδες περισσότερο ορατές και χρησιμοποιούμε κάποιο που έχει μεσαία ή ελαφριά κάλυψη.
Αντί για τη συνηθισμένη κόμπακτ πούδρα, χρησιμοποιούμε μια πιο ελαφριά διάφανη και σε μικρή ποσότητα για να σταθεροποιήσουμε το μακιγιάζ, γιατί με την υπερβολική ποσότητα πούδρας κινδυνεύουμε να τονίσουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου μας.
Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, γιατί βαραίνει το βλέμμα και φαινόμαστε κουρασμένες.
Επίσης φροντίζουμε να έχουμε καλοσχηματισμένα φρύδια, χωρίς όμως να φαίνονται ψεύτικα, κάτι το οποίο θέλει προσοχή, το κατάλληλο προϊόν και φυσικά καλό σβήσιμο των φρυδιών με ένα καλό πινέλο.
Τέλος αποφεύγουμε τα σκούρα κραγιόν γιατί προσθέτουν χρόνια. Χρησιμοποιούμε ένα ουδέτερο μολύβι χειλιών για το περίγραμμα κι ένα κραγιόν σε φυσικές αποχρώσεις.
Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω μυστικά-συμβουλές το σίγουρο είναι ότι η επιδερμίδα μας θα δείχνει πιο νέα από ποτέ, φρέσκια και ανανεωμένη.